1. Estland

    Estland, stat vid Östersjön.

  2. spansk mat

    spansk mat, mat lagad i enlighet med spansk tradition.
  3. paj

    paj, en i en form gräddad maträtt med botten och ev. lock av smördeg (”pajdeg”) och fyllning av kött, skaldjur, grönsaker e.d. eller, som efterrätt, frukt eller sylt.
  4. plommon

    plommon, Prunus domestica, art i familjen rosväxter.

  5. mask

    mask, dels lösansikte, avsett att ge bäraren ett annat utseende än det egna, dels skydd för ansiktet (t.ex. fäktmask, gasmask); ordet används också om maskliknande föremål med andra uppgifter (narkosmask, slaktmask).
  6. matsvinn

    matsvinn är mat och dryck som tillverkas men som ingen äter eller dricker upp.

  7. marockansk mat

    marockansk mat, smakrik men sällan riktigt stark, präglas av en mångfald influenser samt av de naturliga förutsättningarna i landet.

  8. pirog

    pirog, en liten paj med fyllning av t.ex. kött, fisk, ägg eller grönsaker.
  9. Vimmerby

    Vimmerby är både en kommun och en tätort i Småland.

  10. dessert

    dessert, efterrätt.