1. policy

    policy [pål´isi el. pål´isy] subst. ~n ORDLED: pol-ic-yn
    Svensk ordbok
  2. politik

    politik, statskonst, processen att erövra och utöva makt i offentliga sammanhang.
  3. nyhetsvärdering

    nyhetsvärdering, bedömning av vilka inkommande nyheter som är värda att förmedla samt vilket utrymme och vilken placering de skall få i nyhetsrapporteringen.
  4. Robert A. Dahl

    Dahl, Robert Allan, 1915–2014, amerikansk statsvetenskapsman, professor vid Yale University 1964–86.

  5. Milton Friedman

    Friedman, Milton, född 31 juli 1912, död 16 november 2006, amerikansk nationalekonom och statistiker, professor vid universitetet i Chicago 1948–77, erhöll Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 1976.
  6. containmentpolitik

    containmentpolitik, uppdämningspolitik, ”tillbakahållandets politik”, en huvudlinje i amerikansk utrikespolitik under det kalla kriget, syftande till att stoppa vad som uppfattades som aggressiva sovjetiska expansionssträvanden.

  7. Gemensam utrikes- och säkerhetspolitik

    Gemensam utrikes- och säkerhetspolitik, GUSP, engelska Common foreign and security policy, CFSP, mellanstatligt samarbete inom Europeiska unionen (EU).

  8. öppna dörrens politik

    öppna dörrens politik, open door policy , den Kinapolitik som formulerades av USA 1899–1900 och som officiellt syftade till att ”bevara Kinas territoriella och administrativa integritet” och ”garantera principen om lika och opartisk handel för världens nationer med alla delar av det kinesiska riket”.
  9. alt-rightrörelsen

    alt-rightrörelsen, engelska alternative right ('alternativa högern'), paraplybegrepp för högerextremistiska fraktioner i USA

  10. Artemisprogrammet

    Artemisprogrammet, bemannat rymdflygsprogram inom NASA för att 2026 landsätta en man och en kvinna på månen, bygga en rymdstation i omloppsbana kring månen och upprätta en permanent bas på månytan.