1. resurs

    resurs, tillgång som är känd och åtkomlig för viss verksamhet, i vid bemärkelse ett medel för att underlätta uppnående av ett visst mål.
  2. resursallokering

    resursallokering, fördelning av resurser i samhället mellan olika användningsområden, t.ex. produktion av bostäder, maskiner eller tjänster.
  3. resursfördelning

    resursfördelning, fördelning i en befolkning av bl.a. inkomster, förmögenhet och konsumtionsmöjligheter.
  4. resurs

    resurs´ subst. ~en ~er ORDLED: resurs-en
    Svensk ordbok
  5. Resurs Bank AB

    Resurs Bank AB, Helsingborg, bank som har sitt ursprung i Resurs Finans AB, vars verksamhet omfattade konsumentfinansiering inom detaljhandeln.
  6. gängbrottslighet

    gängbrottslighet, gängkriminalitet, brott som begås inom ramen för ett gruppsammanhang som har viss varaktighet och där brottsligheten spelar en inte obetydlig roll för gruppens identitet.

  7. läromedel

    läromedel, resurs för lärande och undervisning; traditionellt främst läroböcker, läseböcker, övningsböcker och ordböcker, men även t.ex. kulramar och anatomiska dockor.

  8. konkurrens

    konkurrens, i ekologin en relation mellan två individer, populationer eller arter där den ena parten förbrukar eller lägger beslag på en resurs som därmed inte blir tillgänglig för den andra.
  9. Brundtlandrapporten

    Brundtlandrapporten, Our Common Future, rapport utarbetad av FN:s Världskommission för miljö och utveckling 1987 under ordförandeskap av Gro Harlem Brundtland.
  10. SA

    SA, förkortning för Sturmabteilung (tyska, ’stormavdelning’), nazityskt halvmilitärt kampförbund, grundat 1921 för att skydda nazistiska möten och för att bekämpa främst kommunister på gator och torg.