1. gullviva

    gullviva är en vårblomma.
  2. norska

    norska, nationalspråk i Norge och modersmål för de flesta norska medborgare (4,6 miljoner, 2022).

  3. soppar

    soppar, grupp i basidsvampsordningen Boletales vilka vanligen är stora och köttiga.
  4. urcell

    urcell är den första tänkbara typen av cell.

  5. italiensk mat

    italiensk mat. Den italienska gastronomin har ett gott rykte som vilar tryggt på utsökta råvaror och utstuderad enkelhet.

  6. spansk mat

    spansk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Spanien.
  7. japansk mat

    japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.

  8. mykorrhiza

    mykorrhiza, svamprot, ett slags samliv mellan svampars mycel och växters rötter, jordstammar eller protallier (gametofyten hos ormbunkar).

  9. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  10. karljohan

    karljohan, stensopp, Boletus edulis, art i basidsvampsordningen Boletales.