1. stekarhus

    stekarhus, medeltida benämning på ett utrymme, ev. ett särskilt hus, för stekning och annan matlagning samt bryggning.
  2. steka

    ste`ka verb stekte stekt, pres. steker ORDLED: stek-er SUBST.: stekande, stekning
    Svensk ordbok
  3. stek

    stek, benämning på vissa knutar (se knut).
  4. samisk mat

    samisk mat, det av äldre, traditionellt samiska näringsformer präglade kosthållet i Sápmi.

  5. spansk mat

    spansk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Spanien.
  6. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  7. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  8. sill

    sill är samma fisk som strömming.
  9. tysk mat

    tysk mat. Himmel und Erde, ’himmel och jord’, är sinnebilden för dagens tyska kök, raffinerat och bondskt (och även namnet på ett populärt äppel- och potatismos).

  10. barbecue

    barbecue, amerikansk benämning på en måltid som både tillagas och serveras utomhus.