1. vidga

    vid`ga verb ~de ~t ORDLED: vidg-ar SUBST.: vidgande, vidgning
    Svensk ordbok
  2. socialism

    socialism, benämning på såväl en uppsättning politiska ideal som rörelser eller partier som arbetar för att förverkliga dessa ideal.

  3. karma

    karma, även karman; pali kamma, centralt begrepp i indiska religioner, såväl i hinduism som i jainism och buddhism för inte bara handlingen utan även resultatet av handlingen.

  4. läromedel

    läromedel, resurs för lärande och undervisning; traditionellt främst läroböcker, läseböcker, övningsböcker och ordböcker, men även t.ex. kulramar och anatomiska dockor.

  5. brahman

    brahman, ett av de mest centrala begreppen inom indisk religion och filosofi.

  6. samhällskunskap

    samhällskunskap, undervisningsämne i grund- och gymnasieskolan som är sammansatt av stoff och förklaringsfaktorer från de akademiska disciplinerna statsvetenskap, sociologi, nationalekonomi och kulturgeografi.
  7. yttrandefrihetsgrundlagen

    yttrandefrihetsgrundlagen, YGL, en särskild grundlag till skydd för yttrandefriheten i bl.a. radio, television, filmer, videogram och ljudupptagningar samt för webbplatser på internet.

  8. Estland

    Estland, stat vid Östersjön.

  9. plattektonik

    plattektonik (avstavas platt-tektonik) beskriver hur stora plattor i jordskorpan, ofta hela kontinenter, rör sig långsamt i förhållande till varandra.

  10. cykel

    cykel, äldre benämning velociped, fordon med traditionellt två hjul efter varandra samt tramp- eller vevanordning som framdrivs med muskelkraft.