1. aptitretare

    apti`tretare subst. ~n äv. aptitretarn, plur. ~, best. plur. aptitretarna ORDLED: apt-it--ret-ar-en
    Svensk ordbok
  2. aperitif

    aperitif, drink som serveras som aptitretare för att förhöja måltidens behag.
  3. appetizer

    appetizer, smårätt som serveras som aptitretare.
  4. öl

    öl, alkoholdryck framställd av mältad säd (oftast korn), humle, vatten och jäst (se bryggeriteknik).
  5. eteriska oljor

    eteriska oljor, samlande benämning på alla doftande produkter som framställts genom behandling av växter eller delar av dessa med vattenånga, genom pressning av skal från t.ex. citrusfrukter eller genom extraktion av blommor med vegetabilisk olja.

  6. amarum

    amarum, bitterämne som på grund av den stimulerande effekten på saliv- och magsaftsekretion används som aptitretande substans i läkemedel.
  7. aptitretande

    apti`tretande adj., ingen böjning ORDLED: apt-it--ret-ande
    Svensk ordbok
  8. hors d’œuvre

    hors d’œuvre, lätta, aptitretande smårätter som inte ingår i den egentliga menyn.

  9. naturproduktkemi

    naturproduktkemi, den del av den organiska kemin som behandlar vissa i naturen förekommande föreningars kemi.
  10. vattenklöver

    vattenklöver, Menyanthes trifoliata , art i familjen vattenklöverväxter.