-
bageriteknik
bageriteknik, den teknik som utnyttjas vid bakning. -
bageri
bageri´ subst. ~et äv. ~t, ~er ORDLED: bag-eri-etSvensk ordbok -
Bageri Skogaholm
Bageri Skogaholm ®, varumärke för spannmålsbaserade dagligvaruprodukter inom Lantmännens affärsområde Axa. -
Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet
Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet, BKA, arbetsgivarförbund som 1996 gick samman med branschorganisationen Sveriges Bageriförbund och bildade bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bageriförbund. -
bageriindustri
bageriindustri, den del av livsmedelsindustrin som producerar matbröd, knäckebröd och andra bageriprodukter för slutanvändning av konsument. -
bagerimargarin
bageri`margarin subst. ~et ~er ORDLED: bag-eri--margar-in-etSvensk ordbok -
Christiania
Christiania, alternativsamhälle, så kallad fristad, i stadsdelen Christianshavn, Köpenhamn, Danmark.
-
bakning
bakning, framställning av bröd. -
fermenterade livsmedel
fermenterade livsmedel, livsmedel som tillverkas med hjälp av mikroorganismer (bakterier, jäst- eller mögelsvampar). -
Amalia Eriksson
Eriksson, Amalia, född Lundström 18 november 1824, död 25 januari 1923, företagare och skapare av polkagrisen.