1. bageriteknik

    bageriteknik, den teknik som utnyttjas vid bakning.
  2. bageri

    bageri´ subst. ~et äv. ~t, ~er ORDLED: bag-eri-et
    Svensk ordbok
  3. Bageri Skogaholm

    Bageri Skogaholm ®, varumärke för spannmålsbaserade dagligvaruprodukter inom Lantmännens affärsområde Axa.
  4. Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet

    Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet, BKA, arbetsgivarförbund som 1996 gick samman med branschorganisationen Sveriges Bageriförbund och bildade bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bageriförbund.
  5. bageriindustri

    bageriindustri, den del av livsmedelsindustrin som producerar matbröd, knäckebröd och andra bageriprodukter för slutanvändning av konsument.
  6. bagerimargarin

    bageri`margarin subst. ~et ~er ORDLED: bag-eri--margar-in-et
    Svensk ordbok
  7. Christiania

    Christiania, alternativsamhälle, så kallad fristad, i stadsdelen Christianshavn, Köpenhamn, Danmark.

  8. bakning

    bakning, framställning av bröd.
  9. fermenterade livsmedel

    fermenterade livsmedel, livsmedel som tillverkas med hjälp av mikroorganismer (bakterier, jäst- eller mögelsvampar).
  10. Amalia Eriksson

    ErikssonAmalia, född Lundström 18 november 1824, död 25 januari 1923, företagare och skapare av polkagrisen.