1. Bilda

    Bilda, egentligen Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, studieförbund bildat 1947 som Frikyrkliga studieförbundet; nuvarande namn sedan 2003.
  2. bildanalys

    bildanalys, metodiskt studium som används för att karakterisera och tolka bilder.
  3. bildanalys

    bildanalys, i databehandlingssammanhang den fas av det datoriserade arbetet med visuella data där information om element som linjer, vinklar, ytor etc. i en bild ställs samman och utvärderas för att ge underlag till beslut om identifiering av objekt i bilden.
  4. bildande konst

    bildande konst, konst som gestaltas i fast material, t.ex. bildkonst (skulptur, måleri, teckning och grafik), arkitektur och konsthantverk (till skillnad från t.ex. litteratur, musik och även scenkonst samt film).
  5. bilda

    bil`da verb ~de ~t ORDLED: bild-ar SUBST.: bildande, bildning
    Svensk ordbok
  6. kristendom

    kristendom, den religion som utgår från Jesus av Nasaret, av sina anhängare ansedd som den utlovade Messias/Kristus; av denna titel har kristendomen fått sitt namn.
  7. bild

    bild, avbildande framställning av något.
  8. fotosyntes

    fotosyntes är när växter och alger bildar glukos (en typ av socker) av koldioxid och vatten.

  9. cellandning

    cellandning är cellens sätt att få energi.

  10. Vietnamkriget

    Vietnamkriget, väpnad konflikt 1957–75 som hade sin bakgrund i det så kallade Indokinakriget 1946–54, vilket ledde till att Vietnam blev självständigt men delades längs 17:e breddgraden i ett kommunistiskt styrt Nordvietnam under ledning av Hô Chi Minh och ett USA-orienterat Sydvietnam där Ngô Đinh Diêm 1955 blev president.