1. etablera

    etablera betyder att börja med något.
  2. etablera

    etable´ra verb ~de ~t ORDLED: e-tabl-er-ar SUBST.: etablerande, etablering
    Svensk ordbok
  3. Tyskland

    Tyskland, republik i norra Mellaneuropa.

  4. Vietnamkriget

    Vietnamkriget, väpnad konflikt 1957–75 som hade sin bakgrund i det så kallade Indokinakriget 1946–54, vilket ledde till att Vietnam blev självständigt men delades längs 17:e breddgraden i ett kommunistiskt styrt Nordvietnam under ledning av Hô Chi Minh och ett USA-orienterat Sydvietnam där Ngô Đinh Diêm 1955 blev president.

  5. förintelsen

    förintelsen (engelska holocaust, hebreiska shoa), benämning på nazisternas folkmord på judar under andra världskriget 1939–45.

  6. Jehovas vittnen

    Jehovas vittnen, egentligen Jehovas vittnen – Bibelsällskapet Vakttornet, internationell religiös rörelse med amerikansk bakgrund.
  7. kvalitativ metod

    kvalitativ metod, inom samhällsvetenskaperna ett samlingsbegrepp för olika arbetssätt som förenas av att forskaren själv befinner sig i den sociala verklighet som analyseras, att datainsamling och analys sker samtidigt och i växelverkan, samt att forskaren söker fånga såväl människors handlingar som dessa handlingars innebörder.
  8. populism

    populism, rörelse eller ideologi som vädjar till ”folket” som grupp oberoende av någon social klass.

  9. marxism

    marxism, samlingsbenämning på alla de riktningar och rörelser som hävdat och hävdar släktskap med Karl Marx verk och teorier.
  10. jämställdhet

    jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla väsentliga områden i livet.