1. hieroglyfer

    hieroglyfer, benämning på den fornegyptiska bildskriften, ibland använd även om andra bildskrifter.
  2. Harrisburgolyckan

    Harrisburgolyckan, haveri av en kärnreaktor i kärnkraftverket Three Mile Island nära Harrisburg, Pennsylvania, USA, 28 mars 1979.
  3. Molok

    Molok, Moloch , Molek, i Gamla Testamentet namn på en främmande gud, någon gång identifierad med ammoniternas främste gud Milkom, men oftast nämnd som en gud åt vilken avfälliga israeliter offrade barn genom att ”låta dem gå genom eld”.
  4. mayansk tideräkning

    mayansk tideräkning, tideräkningen hos mayafolken i det förcolumbiska Mesoamerika.

  5. Erich von Däniken

    Däniken, Erich von, född 1935, schweizisk författare.
  6. ductus arteriosus

    ductus arteriosus, pulsådergången, under fostertiden öppen förbindelse mellan lungartären och aorta.
  7. datakvalitet

    datakvalitet, eller snarare kvalitet hos information, den egenskap hos mät- och observationsprocessen som associeras till respektive data som ett mått på generaliteten av datas sanningshalt och ändamålsenlighet.
  8. kristendom

    kristendom, den religion som utgår från Jesus av Nasaret, av sina anhängare ansedd som den utlovade Messias/Kristus; av denna titel har kristendomen fått sitt namn.
  9. diabetes

    diabetes, egentligen diabetes mellitus, sockersjuka, vanlig kronisk ämnesomsättningssjukdom där grundproblemet är att kroppen bildar otillräckligt med insulin eller att insulinet inte har tillräcklig effekt (insulinresistens) eller en kombination av dessa störningar.

  10. illusion

    illusion [-ʃo´n] subst. ~en ~er ORDLED: il-lus-ion-en
    Svensk ordbok