-
köttbullar
köttbullar, maträtt av köttfärs.
-
gubbröra
gubbröra, ansjovisfräs , maträtt av finhackad ansjovis, lök, hårdkokt ägg och finklippt persilja, frästa tillsammans till en röra. -
tartar
tartar, ursprungligen det som på svenska heter råbiff. Numera kallas allehanda finhackade rätter ’tartar’, till exempel laxtartar. Tartarsås är en majonnäs som tillsatts gräslök och eventuellt finhackad pickles.
-
remouladsås
remouladsås, majonnäs smaksatt med bl.a. finhackad ättiksgurka, kapris, kryddgrönt (t.ex. persilja och gräslök) och olika örtkryddor (t.ex. dragon och körvel). -
brännässla
brännässla, Urtica dioica, art i familjen nässelväxter.
-
råbiff
råbiff, tartarbiff , maträtt som består av fint skrapat eller malet rått nötkött, helst oxfilé. -
biff à la Lindström
biff à la Lindström görs av köttfärs, äggulor, vispgrädde, riven lök, kapris samt finhackade inlagda rödbetor och kokt potatis. -
tartarsås
tartarsås, majonnäs smaksatt med t.ex. finhackad gräslök, pickles och äggula. -
rhode island-sås
rhode island-sås, kall sås av majonnäs med bl.a. tomat- eller chilisås och finhackad paprika. -
gloucestersås
gloucestersås, majonnäs som blandats med engelsk senap, worcestershiresås, gräddfil och finhackad fänkål.