1. brännässla

    brännässla, Urtica dioica, art i familjen nässelväxter.

  2. tartar

    tartar, ursprungligen det som på svenska heter råbiff. Numera kallas allehanda finhackade rätter ’tartar’, till exempel laxtartar. Tartarsås är en majonnäs som tillsatts gräslök och eventuellt finhackad pickles.

  3. röllika

    röllika, rölleka, Achillea millefolium, art i familjen korgblommiga växter.

  4. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  5. gubbröra

    gubbröra, ansjovisfräs , maträtt av finhackad ansjovis, lök, hårdkokt ägg och finklippt persilja, frästa tillsammans till en röra.
  6. biff Rydberg

    biff Rydberg består av tärnad oxfilé som steks hastigt och serveras med råstekt tärnad potatis och finhackad gul lök, upplagda var för sig.
  7. rhode island-sås

    rhode island-sås, kall sås av majonnäs med bl.a. tomat- eller chilisås och finhackad paprika.
  8. biff special

    biff special, biff Greta, små tärningar av nötkött som marineras i olja, fransk senap, finhackad lök och äggula, steks hastigt samt serveras med fint tärnad, råstekt potatis.
  9. råbiff

    råbiff, tartarbiff , maträtt som består av fint skrapat eller malet rått nötkött, helst oxfilé.
  10. djävulssås

    djävulssås, sauce diable, kryddstark sås som görs av bl.a. finhackad schalottenlök, krossad vitpeppar, vinäger, vitt vin samt buljong eller köttsky som får koka ihop och därefter kryddas med kajennpeppar.