1. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  2. gubbröra

    gubbröra, ansjovisfräs , maträtt av finhackad ansjovis, lök, hårdkokt ägg och finklippt persilja, frästa tillsammans till en röra.
  3. tartar

    tartar, ursprungligen det som på svenska heter råbiff. Numera kallas allehanda finhackade rätter ’tartar’, till exempel laxtartar. Tartarsås är en majonnäs som tillsatts gräslök och eventuellt finhackad pickles.

  4. remouladsås

    remouladsås, majonnäs smaksatt med bl.a. finhackad ättiksgurka, kapris, kryddgrönt (t.ex. persilja och gräslök) och olika örtkryddor (t.ex. dragon och körvel).
  5. brännässla

    brännässla, Urtica dioica, art i familjen nässelväxter.

  6. råbiff

    råbiff, tartarbiff , maträtt som består av fint skrapat eller malet rått nötkött, helst oxfilé.
  7. biff à la Lindström

    biff à la Lindström görs av köttfärs, äggulor, vispgrädde, riven lök, kapris samt finhackade inlagda rödbetor och kokt potatis.
  8. tartarsås

    tartarsås, majonnäs smaksatt med t.ex. finhackad gräslök, pickles och äggula.
  9. rhode island-sås

    rhode island-sås, kall sås av majonnäs med bl.a. tomat- eller chilisås och finhackad paprika.
  10. gloucestersås

    gloucestersås, majonnäs som blandats med engelsk senap, worcestershiresås, gräddfil och finhackad fänkål.