1. flygfält

    flygfält, vardaglig benämning på flygplats.
  2. flygfält

    fly`gfält subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: flyg--fält-et
    Svensk ordbok
  3. flygfältsingenjörsförening

    flygfältsingenjörsförening, Syd respektive Mitt och Nord, FIF, rekryterar sedan 1960 värnpliktiga, särskilt yrkesverksamma i vägbyggnadssektorn, för frivillig utbildning till befälsbefattningar i flygvapnets flygfältsarbetskompanier.
  4. infrastruktur

    infrastruktur, ett system av anläggningar och driften av dessa, som utgör grund för försörjningen och förutsättningen för att produktionen skall fungera: bl.a. vägar och järnvägar, flygplatser och hamnar, kraftverk, eldistribution och andra anordningar för energiförsörjningen, vatten- och avloppssystem, teleförbindelser och utbildningsväsen.
  5. Neville Chamberlain

    Chamberlain, Neville, född 18 mars 1869, död 9 november 1940, brittisk politiker; jämför släktartikel Chamberlain (efter Daniel Chamberlain).
  6. Djurgården

    Djurgården, område i nordöstra Stockholm, som sträcker sig från Brunnsviken i norr över Lill-Jansskogen omedelbart norr om stadskärnan och det f.d. militära övningsfältet Ladugårdsgärdet (i dagligt tal ”Gärdet”) öster därom till Saltsjön i söder.
  7. Fortifikationsförvaltningen

    Fortifikationsförvaltningen, FortF, tidigare myndighet inom Försvarsmakten som 1948 organiserades för anskaffning och fackmässig förvaltning av försvarets mark, anläggningar (befästningar, flygfält med mera) och lokaler.

  8. Palikir

    Palikir är huvudstad i Mikronesiska federationen och har 7 700 invånare.
  9. Göta flygflottilj

    Göta flygflottilj, F 9, Göteborg, jaktförband i flygvapnet 1940–69; dess sista flygplanstyp var J 34 Hawker Hunter.

  10. SAS

    SAS, egentligen SAS AB, SAS Group, tidigare Scandinavian Airlines System, Nordens största flygbolagskoncern med huvudkontor i Stockholm och med Köpenhamn (Kastrup), Stockholm (Arlanda) och Oslo (Gardermoen) som hemmabaser för respektive lands nationella och internationella flygtrafik.