1. fortleva

    fort`leva verb fortlevde, fortlevt el. ~t, pres. fortlever ORDLED: fort--lev-er SUBST.: fortlevande; fortlevnad
    Svensk ordbok
  2. lågtryck

    lågtryck, cyklon, område i atmosfären med lägre lufttryck än omgivningen.
  3. Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

    Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, religiöst samfund grundat av Joseph Smith 1830 i USA.

  4. livsmiljö

    livsmiljö, inom biologin summan av de yttre omständigheter som krävs för att individer av en viss art skall kunna fortleva och ev. fortplanta sig på platsen; termen motsvarar ungefär biotop eller habitat men har allmännare betydelse.
  5. fragmentering

    fragmentering, sönderdelning; en process vid människans exploatering av olika biotoper som leder till dessas uppstyckande i smärre ”öar” omgivna av ”hav” av annan biotoptyp.
  6. folksaga

    folksaga, den kategori inom den muntliga, traditionella prosafolkdikten (jämför folkdiktning) som främst har underhållande funktion och vars innehåll betraktats som osannolikt och diktat.
  7. boerkriget

    boerkriget, engelska South African War, krig 1899–1902 mellan på den ena sidan Storbritannien och på den andra de två boerrepublikerna Transvaal och Oranjefristaten.

  8. chassidism

    chassidism, chasidism, hassidism, hasidism, ett par fromhetsriktningar inom judendomen.
  9. etrusker

    etrusker, etruskiska rasenna, latin Tyrrheni, Tusci, antikt folkslag i Mellanitalien.
  10. pidginspråk

    pidginspråk, en typ av reducerade språk som används i första hand för kommunikation mellan människor med olika modersmål.