1. franskbröd

    franskbröd, vitt, osötat matbröd som bakas av vetemjöl, vatten eller mjölk och matfett samt smaksätts med salt.
  2. franskbröd

    franskbröd [fran`s(k)-] subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: fransk--bröd-et
    Svensk ordbok
  3. Charles (Charlie) Chaplin

    Chaplin, Sir Charles (Charlie), född 16 april 1889, död 25 december 1977, brittisk skådespelare och komiker, från 1913 till 1952 verksam i Hollywood, först som aktör i slapstickfarser, därefter även som regissör, författare, producent och kompositör till egna filmer.

  4. croque monsieur

    croque monsieur, maträtt: en skiva skinka och en skiva ost läggs mellan två skivor franskbröd och steks därefter i en panna.
  5. dragon

    dragon, esdragon, estragon, kejsarsallat, Artemisia dracunculus, art i familjen korgblommiga växter.

  6. vetebröd

    vetebröd, mjukt bröd bakat på vetemjöl. Övriga ingredienser är vatten, jäst, fett, socker och kryddor.
  7. bergis

    bergis, barkis, avlångt franskbröd, bestrött med vallmofrön, ursprungligen med en degfläta ovanpå.
  8. brödticka

    brödticka, tuvticka, Albatrellus confluens, art i basidsvampsordningen Russulales.
  9. matbröd

    matbröd, bröd som ingår i eller utgör en måltid, i motsats till kaffebröd, kakor, bakelser m.m.
  10. smørrebrød

    smørrebrød, en med smör eller stekflott bestruken skiva mörkt rågbröd eller franskbröd, på vilken lagts rikligt med pålägg av varierande slag.