-
franskbröd
franskbröd, vitt, osötat matbröd som bakas av vetemjöl, vatten eller mjölk och matfett samt smaksätts med salt. -
franskbröd
franskbröd [fran`s(k)-] subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: fransk--bröd-etSvensk ordbok -
Charles (Charlie) Chaplin
Chaplin, Sir Charles (Charlie), född 16 april 1889, död 25 december 1977, brittisk skådespelare och komiker, från 1913 till 1952 verksam i Hollywood, först som aktör i slapstickfarser, därefter även som regissör, författare, producent och kompositör till egna filmer.
-
croque monsieur
croque monsieur, maträtt: en skiva skinka och en skiva ost läggs mellan två skivor franskbröd och steks därefter i en panna. -
dragon
dragon, esdragon, estragon, kejsarsallat, Artemisia dracunculus, art i familjen korgblommiga växter.
-
vetebröd
vetebröd, mjukt bröd bakat på vetemjöl. Övriga ingredienser är vatten, jäst, fett, socker och kryddor. -
bergis
bergis, barkis, avlångt franskbröd, bestrött med vallmofrön, ursprungligen med en degfläta ovanpå. -
brödticka
brödticka, tuvticka, Albatrellus confluens, art i basidsvampsordningen Russulales. -
matbröd
matbröd, bröd som ingår i eller utgör en måltid, i motsats till kaffebröd, kakor, bakelser m.m. -
smørrebrød
smørrebrød, en med smör eller stekflott bestruken skiva mörkt rågbröd eller franskbröd, på vilken lagts rikligt med pålägg av varierande slag.