1. fruktsamhet

    fruktsamhet, förmåga att alstra livsduglig avkomma, se fertilitet.
  2. frukt

    frukt kallar vi en del produkter från växtriket som är nyttiga och goda att äta, ofta lite saftiga och söta.
  3. frukost

    frukost, morgonmål.
  4. fruktos

    fruktos, fruktsocker, levulos, C 6H 12O 6, sockerart som i naturen finns i många fruktsafter och i honung; i förening med glukos förekommer den i rörsocker och raffinos.
  5. fruktämne

    fruktämne, den nedre delen av blommans pistill, innehållande ett eller flera fröämnen.
  6. fruktkropp

    fruktkropp, den sporproducerande delen hos svampar, inklusive lavar, och den myxosporinnehållande delen hos myxobakterier.
  7. fruktbarhet

    fruktbarhet, förmåga till reproduktion, förnyelse, nyskapande hos människor och djur, hos odlingsbar jord, hos mänskliga idéer etc., i viss motsats till fruktsamhet eller fertilitet, som anger faktisk förmåga att alstra livsduglig avkomma.
  8. fruktvin

    fruktvin, vinliknande dryck framställd av andra frukter och bär än druvor.
  9. fruntimmer

    fruntimmer (medellågtyska vrouwentimmer, av vrouwe ’fru’ och timmer ’rum’), ursprungligen benämning på ”frustugan”, kvinnogemaket, särskilt det rum där en slottsfrus kvinnliga uppvaktning bodde.
  10. fruntimmersveckan

    fruntimmersveckan, perioden 19–24 juli, då sex dagar i rad i almanackan har kvinnonamn (för att veckan skall bli fulltalig brukar man även räkna in Fredrikdagen 18 juli).