1. grannskapsenhet

    grannskapsenhet, område där befolkningen har nära till gemensam service, t.ex. butik och skola.
  2. grannskap

    grann`skap subst. ~et ORDLED: grann-skap-et
    Svensk ordbok
  3. grannskapsarbete

    grannskapsarbete, inom samhällsarbete en metodisk mobilisering av resurser och sociala nätverk i ett eller flera bostadsområden med syfte att öka de boendes möjligheter att lösa egna problem.
  4. geografi

    geografi betecknar dels ett allmänt kunskapsområde, dels en vetenskaplig disciplin.
  5. varg

    varg, äldre ulv, Canis lupus, art i familjen hunddjur.

  6. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  7. Bergen-Belsen

    Bergen-Belsen, Belsen, plats för tyskt koncentrationsläger under andra världskriget, beläget ca 20 km nordväst om Celle i Niedersachsen, Tyskland.
  8. Ingvar Carlsson

    Carlsson, Ingvar, född 9 november 1934, politiker (socialdemokrat), riksdagsledamot 1965–96 (andra kammaren 1965–70), statsminister 1986–91 och 1994–96.
  9. shabaker

    shabaker, religiöst och språkligt definierad lokal folkgrupp som främst lever som jordbrukare i ett 60-tal byar öster om staden Mosul och på Nineveslätten i norra Irak; ungefär 100 000. 

  10. estlandssvenska dialekter

    estlandssvenska dialekter, dialekter som hör till det östsvenska dialektområdet och som talats i Estlands svenskbygder, dvs. längs landets nordvästra kust, på öarna därutanför samt inne i Finska viken och på Runö i Rigabukten.