1. griskött

    griskött, fläskkött, svinköttde delar av svinkroppen som innehåller högst 50 procent fett; övrigt kött kallas fläsk.

  2. Salmonella

    Salmonella är en grupp bakterier som orsakar magsjukdomen salmonellos.
  3. tysk mat

    tysk mat. Himmel und Erde, ’himmel och jord’, är sinnebilden för dagens tyska kök, raffinerat och bondskt (och även namnet på ett populärt äppel- och potatismos).

  4. halal

    halal är ett ord inom islam för mat som man får lov att äta.
  5. kött

    kött, enligt den svenska livsmedelslagstiftningen skelettmuskulatur från däggdjur eller fågel med naturligt förenad fett- och bindväv och från vilken större senor avlägsnats.

  6. köttproduktion

    köttproduktion, uppfödning av djur till slakt, i Sverige vanligen nötkreatur, får, svin och fjäderfä.
  7. prinskorv

    prinskorv, liten (5–7 cm) korv i t.ex. lammfjälster.
  8. myoglobin

    myoglobin, ett protein som förekommer i skelett- och hjärtmuskulatur.
  9. tiamin

    tiamin, aneurin, vitamin B1, vattenlösligt vitamin som innehåller en svavelgrupp och en aminogrupp.
  10. mykotoxiner

    mykotoxiner, av mögelsvampar producerade ämnen, vilka kan orsaka förgiftning hos djur och människa.