-
halstra
hal`stra verb ~de ~t ORDLED: halstr-ar SUBST.: halstrande, halstringSvensk ordbok -
barbecue
barbecue, amerikansk benämning på en måltid som både tillagas och serveras utomhus.
-
griljering
griljering, att hastigt steka ett förut kokt eller stekt livsmedel (t.ex. julskinka) på spisen eller i ugnen tills det får färg. -
lövbiff
lövbiff, tunn skiva innanlår av nötkött. -
grill
grill, halster, anordning för grillning, dvs. matberedning vid hög temperatur med hjälp av strålningsvärme (utan att maträtten är i direkt kontakt med en het yta). -
rotissering
rotissering, att steka eller grilla kött på roterande grillspett. -
glödhoppa
glödhoppa, gotländsk maträtt som består av grillat eller halstrat, tunt skivat, rökt eller rimmat lammkött. -
lammkött
lammkött, kött från får under ett års ålder vilka inte lammat. -
Cypern
Cypern, ö i nordöstra Medelhavet.
-
sill
sill, Clupea harengus, art i familjen sillfiskar.