1. halstra

    hal`stra verb ~de ~t ORDLED: halstr-ar SUBST.: halstrande, halstring
    Svensk ordbok
  2. barbecue

    barbecue, amerikansk benämning på en måltid som både tillagas och serveras utomhus.

  3. griljering

    griljering, att hastigt steka ett förut kokt eller stekt livsmedel (t.ex. julskinka) på spisen eller i ugnen tills det får färg.
  4. lövbiff

    lövbiff, tunn skiva innanlår av nötkött.
  5. grill

    grill, halster, anordning för grillning, dvs. matberedning vid hög temperatur med hjälp av strålningsvärme (utan att maträtten är i direkt kontakt med en het yta).
  6. rotissering

    rotissering, att steka eller grilla kött på roterande grillspett.
  7. glödhoppa

    glödhoppa, gotländsk maträtt som består av grillat eller halstrat, tunt skivat, rökt eller rimmat lammkött.
  8. lammkött

    lammkött, kött från får under ett års ålder vilka inte lammat.
  9. Cypern

    Cypern, ö i nordöstra Medelhavet.

  10. sill

    sill, Clupea harengus, art i familjen sillfiskar.