1. indikation

    indikation, något som talar för att ett visst förhållande föreligger; inom medicinen omständighet som utgör skäl för att vidta en viss åtgärd, t.ex. vid utredningen eller behandlingen av en sjukdom eller ett symtom.
  2. indikation

    indikation [-ʃo´n] subst. ~en ~er ORDLED: in-dik-at-ion-en
    Svensk ordbok
  3. gatukonst

    gatukonst, materiella och immateriella osanktionerade uttryck i det offentliga rummet, ofta av utpräglad konstnärlig eller kreativ karaktär. 

  4. sterilisering

    sterilisering, kirurgiskt ingrepp som utförs för att göra en individ steril, det vill säga oförmögen till fortplantning.
  5. Kinas kommunistiska parti

    Kinas kommunistiska parti, KKP, det styrande partiet i Folkrepubliken Kina sedan 1949.

  6. psykisk störning

    psykisk störning, tillstånd av psykisk ohälsa som drabbar personligheten, känslolivet och kognitionen (hjärnans förmåga att tänka och korrekt tolka sinnesintryck) och som orsakar lidande och funktionsnedsättning.

  7. anabola steroider

    anabola steroider, anabola-androgena steroider, steroider som utvecklats genom kemisk förändring av det manliga könshormonet testosteron i syfte att vid användning som läkemedel öka den anabola (vävnadsuppbyggande) och minska den androgena (förmanligande) effekten.
  8. Kim Jong Un

    Kim Jong Un, Kim Chŏngŭn, född 1983 eller 1984, nordkoreansk politiker, de facto statschef sedan 2011; son till Kim Jong Il.

  9. omega-3-fettsyror

    omega-3-fettsyror, ω-3-fettsyror, n-3-fettsyror, fettsyror som har en dubbelbindning mellan kolatomerna nummer 3 och 4, räknat från den kolatom som avslutar molekylkedjan på motsatt sida mot karboxylgruppen.

  10. lobotomi

    lobotomi , en av António Egas Moniz på 1930-talet introducerad neurokirurgisk operationsmetod för lindrande av ångest, vid t.ex. schizofreni, samt av svåra smärttillstånd.