1. inrikta

    in`rikta verb ~de ~t ORDLED: in--rikt-ar SUBST.: inriktande, inriktning
    Svensk ordbok
  2. Post- och Inrikes Tidningar

    Post- och Inrikes Tidningar, PoIT, Sveriges officiella organ för rikstäckande, juridiska kungörelser, sedan 2007 e-tjänst på Bolagsverkets webbplats.

  3. nationalism

    nationalism, tankesystem som utgår från att det finns en speciell grupp, nationen, med vissa karakteristika, att de med nationen förknippade värdena och intressena är viktigare än andra kollektiva värden och intressen och att förverkligandet av nationens intressen förutsätter största möjliga politiska oberoende.
  4. socialism

    socialism, benämning på såväl en uppsättning politiska ideal som rörelser eller partier som arbetar för att förverkliga dessa ideal.

  5. artificiell intelligens

    artificiell intelligens, AI, dels intelligens som tillskrivs ett datorsystem, dels ett forskningsområde inriktat mot konstruktion av datorsystem som uppvisar intelligent beteende.

  6. ordbok

    ordbok, liksom lexikon en ordnad förteckning över en väsentlig del av ett språks ord med uppgifter av någon av de typer som anges i det följande.
  7. kapitalism

    kapitalism, ekonomiskt system där produktionsmedlen företrädesvis befinner sig i privat ägo och där produktionen regleras av marknadskrafterna.
  8. sekt

    sekt, religiös grupp som markant avviker från den eller de religiösa huvudlinjerna i ett samhälle.
  9. populism

    populism, rörelse eller ideologi som vädjar till ”folket” som grupp oberoende av någon social klass.

  10. Gustav Vasa

    Gustav Vasa (egentligen Gustav I), född troligen 12 maj 1496, död 29 september 1560, svensk kung 1523–60, son till Erik Johansson (Vasa) och Cecilia Månsdotter (Ekaätten).