1. kaviar

    kaviar, saltad fiskrom, från början endast rom från fiskar av störsläktet.
  2. kaviar

    kaviar [-a´r el. kav´-] subst. ~en äv. ~n ORDLED: kavi-ar-en, kavi-arn
    Svensk ordbok
  3. Kaspiska havet

    Kaspiska havet är världens största insjö.

  4. kavi

    kavi (sanskrit, ’diktare’), benämning på hovpoeter inom den klassiska indiska diktningen.
  5. hus

    hus, husblosstör, beluga, Huso huso, art i familjen störfiskar.

  6. rysk mat

    rysk mat. Rysslands bidrag till den internationella gastronomin daterar sig främst till slutet av 1800-talet, då detta kök var oerhört populärt i Europa.

  7. Abba Seafood AB

    Abba Seafood AB, Göteborg, livsmedelsföretag med inriktning på förädling av fisk och skaldjursprodukter vid huvudfabriken i Kungshamn.
  8. turkiska

    turkiska är huvudspråket i Turkiet, men där bor också många människor med annat modersmål, till exempel 10 miljoner kurder.
  9. molekylär gastronomi

    molekylär gastronomi, metoder inom den högre matlagningen där man genom utnyttjande av de kemiska processerna vid tillredningen får fram konsistenser, smaker och dofter avsedda att tjusa och förbluffa fler sinnen än smaken.
  10. fingerlime

    fingerlime, Citrus australasica, art i familjen vinruteväxter.