-
kaviar
kaviar, saltad fiskrom, från början endast rom från fiskar av störsläktet. -
kaviar
kaviar [-a´r el. kav´-] subst. ~en äv. ~n ORDLED: kavi-ar-en, kavi-arnSvensk ordbok -
Kaspiska havet
Kaspiska havet är världens största insjö.
-
kavi
kavi (sanskrit, ’diktare’), benämning på hovpoeter inom den klassiska indiska diktningen. -
hus
hus, husblosstör, beluga, Huso huso, art i familjen störfiskar.
-
rysk mat
rysk mat. Rysslands bidrag till den internationella gastronomin daterar sig främst till slutet av 1800-talet, då detta kök var oerhört populärt i Europa.
-
Abba Seafood AB
Abba Seafood AB, Göteborg, livsmedelsföretag med inriktning på förädling av fisk och skaldjursprodukter vid huvudfabriken i Kungshamn. -
turkiska
turkiska är huvudspråket i Turkiet, men där bor också många människor med annat modersmål, till exempel 10 miljoner kurder. -
molekylär gastronomi
molekylär gastronomi, metoder inom den högre matlagningen där man genom utnyttjande av de kemiska processerna vid tillredningen får fram konsistenser, smaker och dofter avsedda att tjusa och förbluffa fler sinnen än smaken. -
fingerlime
fingerlime, Citrus australasica, art i familjen vinruteväxter.