-
kebab
kebab, kebap, kabab, turkisk specialitet som består av tunnskuret, sammanpressat lamm- och fårkött uppträtt på roterande grillspett. -
kebab
kebab [kebab´] subst. ~en ~er ORDLED: kebab-enSvensk ordbok -
ackulturation
ackulturation, kulturpåverkan, kulturell förändringsprocess som uppstår i mötet mellan samhällen med olika kulturella traditioner. -
turkisk mat
turkisk mat, mat lagad i enlighet med turkisk tradition.
-
svensk mat
svensk mat. Historiskt sett finns det ingen typisk svensk mat. Sverige är ett långt land med stora variationer i klimatet från norr till söder. Klimatskillnaderna medför att det är stora variationer i vad man har ätit landet runt.
-
kabab
kabab, detsamma som kebab. -
kebap
kebap, detsamma som kebab. -
hummus
hummus, puré på malda kikärter och oliv- eller sesamolja. -
pita
pita, pitabröd, runt, platt bröd bakat på vetemjöl. -
kokkonst
kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.