1. knapra

    kna`pra verb ~de ~t ORDLED: knapr-ar SUBST.: knaprande
    Svensk ordbok
  2. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  3. nibbling

    nibbling, verkstadsteknisk metod att i små, snabba steg med rörlig stans mot en fast dyna kantstansa tunn metallplåt.
  4. persisk mat

    persisk mat. Lika rik som den persiska historien och uppfinningsrikedomen i ”Tusen och en natt” är Irans kök, med ett myller av smakkombinationer där ris, kött, ägg, nötter, frukt, bär, mejeriprodukter och fylliga såser sällan saknas på bordet.

  5. ciabatta

    ciabatta, fluffigt, lite segt, smakrikt bröd med knaprig skorpa som fått jäsa länge (ofta flera timmar).
  6. knaprig

    kna`prig adj. ~t ORDLED: knapr-ig
    Svensk ordbok
  7. pekinganka

    pekinganka,  klassisk maträtt inom det kinesiska mandarinköket.
  8. vinterskivling

    vinterskivling, vinternagelskivling, sammetsfotad nagelskivling, enoki, enokitake, Flammulina velutipes, art i basidsvampsordningen Agaricales.
  9. gratinering

    gratinering innebär att en maträtt sätts in i ugnen för att ytan, under stark övervärme eller under grill, skall få färg eller knaprig, gyllenbrun skorpa.
  10. ösa

    ösa, inom kokkonsten det att hälla steksky, buljong eller någon annan vätska över kött, fågel eller fisk under stekningen.