-
koagulera, fällas ut i fast, olöslig form i vätska; (speciellt om blod) levra sig.
-
koagule´ra verb ~de ~t
ORDLED: koagul-er-ar
SUBST.: koagulerande, koagulering; koagulation
Svensk ordbok
-
gummi, polymert elastiskt material, hos vilket mer än 500 procent töjbarhet uppnåtts genom vulkning.
-
bakning, framställning av bröd.
-
blodplasma,
plasma, den svagt gulfärgade vätska som tillsammans med blodkropparna utgör blodet.
-
blodlever, levrat, koagulerat blod, blodkoagel.
-
rökning, behandling av livsmedel med rök, en av de äldsta metoderna att förlänga hållbarheten.
-
färskost, livsmedel av oskummad sötmjölk, som upphettas till kokpunkten och koaguleras genom tillsats av surmjölk eller kärnmjölk.
-
kolloid, ämne som är mycket finfördelat (dispergerat) i ett annat medium.
-
slidkrans,
mödomshinna,
hymen, slemhinneveck som utgår från slidmynningens bakre kant och som delvis täcker slidöppningen.