1. konditor

    konditor, detsamma som sockerbagare, vilket ord dock främst används om äldre förhållanden; ordet konditor är på svenska känt sedan början av 1600-talet.
  2. konditor

    konditor, yrkesman som genomgått utbildning inom den nya gymnasieskolans livsmedelsprogram, där hen valt grenen för bageri och konditori.
  3. konditori

    konditori, serveringsställe där man tillhandahåller bakverk o.d. samt kaffe, te, choklad, läskedrycker m.m.
  4. konditor

    kondi`tor subst. ~n ~er [-o´rer] ORDLED: kond-it-or-er
    Svensk ordbok
  5. konditori

    konditori, tidigare även benämnt sockerbageri, företag som tillverkar finare bakverk, konfekt o.d.
  6. konditori

    konditori´ subst. ~et äv. ~t, ~er ORDLED: kond-it-ori-et
    Svensk ordbok
  7. Sveriges bagare och konditorer

    Sveriges bagare och konditorer, SBK, branschorganisaton för bageri- och konditoriföretag, bildat 1900.
  8. Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet

    Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet, BKA, arbetsgivarförbund som 1996 gick samman med branschorganisationen Sveriges Bageriförbund och bildade bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bageriförbund.
  9. sockerbagare

    sockerbagare, en ursprungligen tysk benämning på de arbetare som vid sockerframställning göt sockertoppar av det kokade råsockret.
  10. Nicolas Appert

    Appert, Nicolas, 1749–1841, fransk uppfinnare.