-
konditor, detsamma som sockerbagare, vilket ord dock främst används om äldre förhållanden; ordet konditor är på svenska känt sedan början av 1600-talet.
-
konditor, yrkesman som genomgått utbildning inom den nya gymnasieskolans livsmedelsprogram, där hen valt grenen för bageri och konditori.
-
konditori, serveringsställe där man tillhandahåller bakverk o.d. samt kaffe, te, choklad, läskedrycker m.m.
-
kondi`tor subst. ~n ~er [-o´rer]
ORDLED: kond-it-or-er
Svensk ordbok
-
konditori, tidigare även benämnt
sockerbageri, företag som tillverkar finare bakverk, konfekt o.d.
-
konditori´ subst. ~et äv. ~t, ~er
ORDLED: kond-it-ori-et
Svensk ordbok
-
Sveriges bagare och konditorer,
SBK, branschorganisaton för bageri- och konditoriföretag, bildat 1900.
-
Bageri- och konditoriarbetsgivareförbundet,
BKA, arbetsgivarförbund som 1996 gick samman med branschorganisationen Sveriges Bageriförbund och bildade bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bageriförbund.
-
sockerbagare, en ursprungligen tysk benämning på de arbetare som vid sockerframställning göt sockertoppar av det kokade råsockret.
-
Appert,
Nicolas, 1749–1841, fransk uppfinnare.