-
konfektyr
konfektyr, samlande term för alla typer av sötsaker (godis), exklusive ren choklad.
-
choklad- och konfektyrindustri
choklad- och konfektyrindustri, industrigren inom livsmedelsindustrin med tillverkning av choklad, karameller och andra sötsaker, men också av hushållsprodukter som kakaopulver och mandelmassa. -
konfektyrindustri
konfektyrindustri, se choklad- och konfektyrindustri. -
godis
godis, se konfektyr.
-
konfektyrer
konfekty´rer subst., plur. ORDLED: kon-fekt-yr-erSvensk ordbok -
agar
agar, agar-agar, gelbildande polysackarider som framställs ur olika arter av rödalger, tillhörande klassen Rhodophyceae. -
gel
gel, lösning som stelnat till en elastisk halvfast massa. -
kondenserad mjölk
kondenserad mjölk, kondensmjölk, mjölk som genom indunstning fått lägre vattenhalt och därmed ökad torrsubstanshalt. -
sötmandel
sötmandel, frukten av arten mandel i familjen rosväxter. -
sötningsmedel
sötningsmedel, gemensamt namn för livsmedelstillsatser med söt smak, vilka får användas istället för socker (eller andra sockerarter) i vissa livsmedel, t.ex. läsk, glass och konfektyrer.