1. konfektyr

    konfektyr, samlande term för alla typer av sötsaker (godis), exklusive ren choklad.

  2. choklad- och konfektyrindustri

    choklad- och konfektyrindustri, industrigren inom livsmedelsindustrin med tillverkning av choklad, karameller och andra sötsaker, men också av hushållsprodukter som kakaopulver och mandelmassa.
  3. konfektyrindustri

    konfektyrindustri, se choklad- och konfektyrindustri.
  4. godis

    godis, se konfektyr.

  5. konfektyrer

    konfekty´rer subst., plur. ORDLED: kon-fekt-yr-er
    Svensk ordbok
  6. agar

    agar, agar-agar, gelbildande polysackarider som framställs ur olika arter av rödalger, tillhörande klassen Rhodophyceae.
  7. gel

    gel, lösning som stelnat till en elastisk halvfast massa.
  8. kondenserad mjölk

    kondenserad mjölk, kondensmjölk, mjölk som genom indunstning fått lägre vattenhalt och därmed ökad torrsubstanshalt.
  9. sötmandel

    sötmandel, frukten av arten mandel i familjen rosväxter.
  10. sötningsmedel

    sötningsmedel, gemensamt namn för livsmedelstillsatser med söt smak, vilka får användas istället för socker (eller andra sockerarter) i vissa livsmedel, t.ex. läsk, glass och konfektyrer.