1. konservering

    konservering, metoder att förbättra livsmedels hållbarhet utan att nämnvärt försämra kvaliteten.

  2. konservering

    konservering, behandling för att med oförändrad autenticitet bevara konstverk, föremål och byggnader och motverka förstörelse genom åldrande, yttre åverkan, luftföroreningar o.d.

  3. konserveringsmedel

    konserveringsmedel, ämne som sätts till produkter för att bibehålla egenskaper och förlänga hållbarheten.
  4. kemisk konservering

    kemisk konservering, metod att genom kemikalietillsats förbättra ett livsmedels hållbarhet, jämför konserveringsmedel.
  5. konservering

    konservering, åtgärder för att rädda förslitna eller skadade böcker – oftast äldre – till eftervärlden.
  6. konservering

    konservering, behandling av döda djur och växter på ett sådant sätt att de bevaras i ett så naturligt tillstånd som möjligt.
  7. konserveringslagar

    konserveringslagar, allmänna principer som är övergripande för alla fysikens lagar.
  8. konserveringsapparat

    konserve`ringsapparat subst. ~en ~er ORDLED: kon-serv-er-ings--ap-par-at-en
    Svensk ordbok
  9. konserveringsmedel

    konserve`ringsmedel subst. konserveringsmedlet, plur. ~, best. plur. konserveringsmedlen ORDLED: kon-serv-er-ings--medl-et
    Svensk ordbok
  10. mumie

    mumie, benämning på en genom mumifiering bevarad människo- eller djurkropp, särskilt balsamerad sådan från forntidens Egypten.