1. redskap

    redskap är ett hjälpmedel som man använder när man ska utföra ett arbete eller tillverka något.
  2. chinoise

    chinoise, köksredskap, en konformig pipsil, vars spets är av nät.
  3. visp

    visp, köksredskap för vispning (t.ex. grädde) som kan bestå av elastiska, smala stålspröt sammanbundna vid ett handtag.
  4. plastic

    plastic, plastik, äldre benämning på plast.
  5. gaffel

    gaffel, ätverktyg och köksredskap.
  6. fågelpress

    fågelpress, köksredskap som används för att pressa så mycket vätska/saft som möjligt ur fågelskrov.
  7. salamander

    salamander, elektrisk ugn med övervärme för grillning eller halstring av mat; även ett äldre köksredskap med samma funktion, bestående av en skaftförsedd järnskiva som glödgades och hölls tätt över den rätt som skulle griljeras.
  8. mandolin

    mandolin, köksredskap för främst skivning av grönsaker.
  9. durkslag

    durkslag, köksredskap: en grövre sil som används t.ex. vid rensning av bär eller som insats i en fiskgryta.
  10. Västergötland

    Västergötland är ett landskap i västra Götaland.