1. lämpad

    läm`pad adj. lämpat ORDLED: lämp-ad
    Svensk ordbok
  2. jättepanda

    jättepanda, bambubjörn, panda, Ailuropoda melanoleuca [-le uka], art som numera förs till familjen björnar (tidigare placerad i familjen halvbjörnar).
  3. förintelsen

    förintelsen (engelska holocaust, hebreiska shoa), benämning på nazisternas folkmord på judar under andra världskriget 1939–45.

  4. ordbok

    ordbok, liksom lexikon en ordnad förteckning över en väsentlig del av ett språks ord med uppgifter av någon av de typer som anges i det följande.
  5. dygdetik

    dygdetik, etisk teori som sätter individens handlingsbenägenheter i centrum.
  6. svampdjur

    svampdjur  är en grupp djur som är mycket enkelt byggda.

  7. Gustav Vasa

    Gustav Vasa (egentligen Gustav I), född troligen 12 maj 1496, död 29 september 1560, svensk kung 1523–60, son till Erik Johansson (Vasa) och Cecilia Månsdotter (Ekaätten).
  8. ungdomsspråk

    ungdomsspråk, sammanfattande benämning på det samtalsspråk som används av ungdomar i tonåren, framför allt i samtal med jämnåriga.
  9. Kristi himmelsfärdsdag

    Kristi himmelsfärdsdag, stor högtid i kyrkoåret, firad på 40:e dagen efter påsk till minne av Kristi himmelsfärd som den skildras i Apostlagärningarna 1:1–11.

  10. genetik

    genetik, ärftlighetslära, vetenskap som omfattar studiet av genomets (arvsmassans) uppbyggnad och funktion, uppkomst av förändringar av generna (arvsanlagen) samt biologisk variation.