1. medgivande

    medgivande, inom processrätten förklaring som innebär att svaranden går med på det käranden yrkat.
  2. medgivande

    me`dgivande subst. ~t ~n ORDLED: med--giv-and-et
    Svensk ordbok
  3. Babij Jar

    Babij Jar, ravin i utkanten av Kiev, Ukraina, platsen för ett massmord på judar.

  4. krisuppgörelsen

    krisuppgörelsen, överenskommelse 1933 mellan socialdemokraterna och Bondeförbundet i arbetslöshets- och jordbruksfrågorna.

  5. läkemedel

    läkemedel, enligt läkemedelslagen (2015:315) varje substans eller kombination av substanser som tillhandahålls med uppgift om att den har egenskaper för att förebygga eller behandla sjukdom hos människor eller djur eller kan användas på eller tillföras människor eller djur i syfte att återställa, korrigera eller modifiera fysiologiska funktioner genom farmakologisk, immunologisk eller metabolisk verkan eller för att ställa diagnos.

  6. naturreservat

    naturreservat, område som skyddas med stöd av miljöbalken i syfte att bevara biologisk mångfald, vårda och bevara värdefulla naturmiljöer eller tillgodose behov av områden för friluftsliv.
  7. Alsace–Lorraine

    Alsace–Lorraine, tyska Elsass-Lothringen, de områden i nuvarande Frankrike som Frankrike avstod till Tyskland efter kriget 1870–71.
  8. Sigismund

    Sigismund, född 20 juni 1566, död 19 april 1632, kung av Polen från 1587 som Sigismund III Vasa (polska Zygmunt III Waza) och av Sverige 1592–99, son till Johan III och Katarina Jagellonica.

  9. sterilisering

    sterilisering, kirurgiskt ingrepp som utförs för att göra en individ steril, det vill säga oförmögen till fortplantning.
  10. vittne

    vittne, inom processrätten person som utan att vara part används som kunskapskälla för att i rättegång utreda det händelseförlopp som är av betydelse i målet.