1. planering

    planering, processen att göra upp en plan.
  2. social planering

    social planering, välfärdsstatens ansträngningar att genom samhällsplanering främja medborgarnas välfärd.
  3. fysisk planering

    fysisk planering, verksamhet som syftar till att förutbestämma samhällets framtida handlande genom att avgöra hur mark och vatten skall användas i tid och rum.
  4. indikativ planering

    indikativ planeringen lös form av ekonomisk planering som innebär att staten ställer upp mål, t.ex. en viss tillväxttakt, och försöker påverka ekonomins utveckling i riktning mot målet genom att publicera planer och prognoser.
  5. kommunal planering

    kommunal planering, sammantagen bedömning där framtida behov och mål hos en kommun vägs mot dess resurser.
  6. planering

    plane´ring subst. ~en ~ar ORDLED: plan-er-ing-en
    Svensk ordbok
  7. ekonomisk planering

    ekonomisk planering, den process varigenom man i ett läge med begränsade resurser och osäkerhet bereder och beslutar om de principer och kvantitativa riktmärken som ska ligga till grund för ett framtida handlande.
  8. planeringsdag

    planeringsdag, undervisningsfri skoldag, som av skolans lärare används för planering för en längre tid, antingen av undervisning och annan verksamhet för skolan som helhet eller för enskilda klasser eller ämnen.
  9. Usama bin Ladin

    Usama bin Ladin, född 10 mars 1957 i Saudiarabien, död 2 maj 2011, statslös affärsman, ledare för ett internationellt terroristnätverk.
  10. privatekonomi

    privatekonomi, individers eller hushålls ekonomiska planering, t.ex. beslut över frågor som boende, sparande, utbildning och konsumtion.