-
pudding
pudding, en vanligen i form gräddad maträtt, där den ingrediens som ger puddingen dess särskilda namn, t.ex. bröd-, choklad-, lever- eller mannagrynspudding, drygas ut med t.ex. mjöl, ägg, mjölk eller grädde. -
pudding
pudd`ing subst. ~en ~ar ORDLED: pudd-ing-enSvensk ordbok -
mannagryn
mannagryn, små gryn tillverkade av vete och mest använda till gröt och puddingar. -
majs
majs, Zea mays, art i växtfamiljen gräs.
-
majsena
majsena, majsstärkelse, majsenamjöl, stärkelse som framställs ur majskorn och används för redning av främst krämer och puddingar. -
persisk mat
persisk mat. Lika rik som den persiska historien och uppfinningsrikedomen i ”Tusen och en natt” är Irans kök, med ett myller av smakkombinationer där ris, kött, ägg, nötter, frukt, bär, mejeriprodukter och fylliga såser sällan saknas på bordet.
-
mexikansk chia-salvia
mexikansk chia-salvia, chia, Salvia hispanica, art i familjen plisterväxter.
-
korvkaka
korvkaka, en sorts pudding som består av bl.a. mald lever och malt, fett fläskkött, ris- eller korngryn, russin, sirap, lök och mejram. -
fingerhirs
fingerhirs, afrikansk hirs, dagussi, korakan, mandua, ragi, Eleusine coracana, art i växtfamiljen gräs. -
dessert
dessert, efterrätt.