1. relativt läge

    relativt läge, geografisk term: läget av en plats eller ett område i förhållande till en eller flera platser eller områden i omgivningen.
  2. relativt

    relativt är detsamma som ’ganska’ eller ’rätt så’, särskilt om man jämför med något annat.
  3. relativt

    relativt [re´- el. rel´-] adv. ORDLED: re-lat-ivt
    Svensk ordbok
  4. relativt gehör

    relativt gehör, förmågan att utifrån en given ton eller tonalitetsupplevelse uppfatta och återge tonhöjdsrelationer i melodiska, harmoniska och klangliga musikförlopp.
  5. cell

    cell, inom biologin: den minsta levande enhet, omsluten av ett cellmembran, som bygger upp organismer.

  6. samiska

    samiska, tidigare lapska, finsk-ugriskt språk som har sitt kärnområde i norra Skandinavien, i norra Finland och på Kolahalvön.
  7. meänkieli

    meänkieli, tidigare benämnd tornedalsfinska, ett språk som talas i svenska Tornedalen och Malmfälten.

  8. kvalitativ metod

    kvalitativ metod, inom samhällsvetenskaperna ett samlingsbegrepp för olika arbetssätt som förenas av att forskaren själv befinner sig i den sociala verklighet som analyseras, att datainsamling och analys sker samtidigt och i växelverkan, samt att forskaren söker fånga såväl människors handlingar som dessa handlingars innebörder.
  9. kommunism

    kommunism, benämning på en rad besläktade idéer om att egendomen bör vara gemensam eller åtminstone jämnt fördelad i samhället.

  10. 11 september-attackerna

    11 september-attackerna, den samordnade terroraktion som tisdagen 11 september 2001 raserade World Trade Center i New York och ramponerade delar av amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon i Washington D.C.