1. rådfråga

    rå`dfråga verb ~de ~t ORDLED: råd--fråg-ar SUBST.: rådfrågande, rådfrågning
    Svensk ordbok
  2. konsult

    konsult, sakkunnig person som anlitas för vissa specialuppdrag eller som rådgivare, t.ex. inom ekonomi och teknik.
  3. generativ grammatik

    generativ grammatik, en formell metod att definiera ett språk genom en grammatik som genererar alla grammatiska meningar i språket, och inga ogrammatiska, och som visar vilken struktur varje mening i språket har.
  4. konsultation

    konsultation, inom hälso- och sjukvården term för förfrågan, vanligen i form av ett besök för undersökning och samtal för att få en diagnos och/eller behandling vid en sjukdom eller sjukdomssymtom.
  5. konsultativt statsråd

    konsultativt statsråd, minister utan portfölj, äldre benämning på statsråd utan departementsansvar.
  6. konsultativ folkomröstning

    konsultativ folkomröstning, rådgivande folkomröstning, folkomröstning som inte är bindande för regering eller folkrepresentation.
  7. IAU

    IAU, International Astronomical Union, Internationella astronomiska unionen, organ för att befrämja internationellt samarbete inom astronomins alla grenar, grundat 1919.

  8. trigram

    trigram (av tri- och en bildning till grekiska graphō ’skriva’), kinesiska ba gua, tecken bestående av tre linjer, heldragna eller brutna.
  9. haruspex

    haruspex (lat., av en omdiskuterad förled haru- och efterleden - spex ’-skådare’, en bildning till verbet specio ’se’, ’skåda’), pluralis haruspices, etruskisk teckentydare, till vilken även romarna hänvände sig.
  10. Kroisos

    Kroisos (grekiska, latin Croesus), född ca 595 f.Kr., kung av Lydien ca 560–547/546 f.Kr., son till Alyattes.