1. sakkunskap

    sa`kkunskap subst. ~en ORDLED: sak--kun-skap-en
    Svensk ordbok
  2. Cajsa Warg

    Warg, Anna Christina (Cajsa), 1703–69, kokboksförfattare.
  3. borggårdskrisen

    borggårdskrisen, konstitutionell konflikt mellan Gustaf V och Karl Staaff som i samband med försvarsstriden och bondetåget i februari 1914 ledde till den liberala ministärens avgång.

  4. kulturjournalistik

    kulturjournalistik, benämning på ett brett spektrum av journalistiska genrer, från den litterära essän och recensionen till intervjun och nyhetsreportaget, som har ämnet kultur, i vid mening, gemensamt och skiljer sig från annan journalistik genom att skribenten/reportern tillåts vara subjektiv och inte representera någon annan än sig själv och sin egen sakkunskap.
  5. rättsmedicin

    rättsmedicin, forensisk medicin, legal medicin, medicinsk specialitet vars främsta uppgift är att till rättsvårdande myndigheter (polis, allmän åklagare, domstol), socialnämnder och enskilda förmedla den medicinska sakkunskap som erfordras för vissa ställningstaganden i bland annat brott- och civilmål och förvaltningsmål.

  6. Jan Olof Olsson

    Olsson, Jan Olof, signaturen Jolo, född 30 mars 1920, död 30 april 1974, journalist och författare.
  7. know-how

    know-how, sammanfattande benämning, huvudsakligen använd inom näringslivet, på den tekniska och ekonomiska kunskap och erfarenhet som är säregen för exempelvis ett företag.
  8. skiljeförfarande

    skiljeförfarande, skiljedomsförfarande, skiljemannaförfarande, den form av privat rättskipning som består i att parter i ett rättsförhållande väljer att låta sina tvister i anledning av detta rättsförhållande avgöras av särskilt utsedda skiljemän.
  9. dilettant

    dilettant betydde ursprungligen en person som ägnade sig åt konst eller vetenskap enbart för nöjes skull, inte som yrke.
  10. David Pettersson

    Pettersson, David, i Bjälbo, 1866–1957, politiker (högerman), lantbrukare, statsråd 1923–24, riksdagsman 1908–40 (från 1933 första kammaren).