1. köttbullar

    köttbullar, maträtt av köttfärs.

  2. energidryck

    energidryck, smaksatt dryck ofta, innehållande koffein, glukuronolakton, taurin och B-vitaminer.

  3. indisk mat

    indisk mat. Med de stora skillnader som föreligger i såväl religiösa som klimat- och odlingsmässiga förhållanden är det en grov förenkling att tala om ett indiskt kök som en enhet.

  4. gin

    gin, neutral, torr sädessprit smaksatt med främst enbär.
  5. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  6. glass

    glass, fryst livsmedel, traditionellt med mjölk som huvudingrediens.

  7. vin

    vin, enligt alkohollagen (2010:1622) en alkoholdryck som framställts genom jäsning av druvor eller druvsaft samt sådant vin som i framställningen har tillsatts sprit framställd av vinprodukter och som har en alkoholhalt som inte överstiger 22 volymprocent.

  8. påsk

    påsk, en av de största årliga högtiderna inom judendomen och den största högtiden i det kristna kyrkoåret.

  9. munk

    munk, friterat bakverk av vetedeg smaksatt med till exempel citronskal.

  10. turkisk mat

    turkisk mat, mat lagad i enlighet med turkisk tradition.