1. sockerbagare

    sockerbagare, en ursprungligen tysk benämning på de arbetare som vid sockerframställning göt sockertoppar av det kokade råsockret.
  2. sockerbagare

    sockerbagare [såk`-] subst. ~n äv. sockerbagarn, plur. ~, best. plur. sockerbagarna ORDLED: socker--bag-ar-en
    Svensk ordbok
  3. kafé

    kafé, café, lokal där man framför allt serverar kaffe, te och läskedrycker samt bakverk och smörgåsar.
  4. Alice Tegnér

    Tegnér, Alice, född Sandström, 1864–1943, tonsättare och musiklärare; jämför släktartikel Tegnér.

  5. konditor

    konditor, detsamma som sockerbagare, vilket ord dock främst används om äldre förhållanden; ordet konditor är på svenska känt sedan början av 1600-talet.
  6. konfekt

    konfekt, finare sötsak, vanligen av choklad, med olika slags fyllning, eller av marsipan.
  7. konditori

    konditori, serveringsställe där man tillhandahåller bakverk o.d. samt kaffe, te, choklad, läskedrycker m.m.
  8. ris

    ris, Oryza, släkte gräs som omfattar 18 arter och förekommer i tropikerna.

  9. schweizeri

    schweizeri, äldre benämning på finare kafé med alkoholrättigheter, infört till Sverige av invandrade schweiziska sockerbagare.
  10. choklad

    choklad, sötsak vars viktigaste råvara, kakaobönorna, kommer från tropikernas kakaoträd, Theobroma cacao.