1. norska

    norska, nationalspråk i Norge och modersmål för de flesta norska medborgare (4,6 miljoner, 2022).

  2. gullviva

    gullviva är en vårblomma.
  3. soppar

    soppar, grupp i basidsvampsordningen Boletales vilka vanligen är stora och köttiga.
  4. urcell

    urcell är den första tänkbara typen av cell.

  5. italiensk mat

    italiensk mat. Den italienska gastronomin har ett gott rykte som vilar tryggt på utsökta råvaror och utstuderad enkelhet.

  6. spansk mat

    spansk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Spanien.
  7. karljohan

    karljohan, stensopp, Boletus edulis, art i basidsvampsordningen Boletales.

  8. japansk mat

    japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.

  9. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  10. ärtväxter

    ärtväxter, baljväxter, Fabaceae (tidigare Leguminosae), familj växter med cirka 20 000 arter örter, buskar och träd med mycket växlande växtförhållanden, alltifrån vatten till torr miljö; många arter klättrar genom att slingra eller med klängen, vissa är lianer.