-
stekarhus
stekarhus, medeltida benämning på ett utrymme, ev. ett särskilt hus, för stekning och annan matlagning samt bryggning. -
steka
ste`ka verb stekte stekt, pres. steker ORDLED: stek-er SUBST.: stekande, stekningSvensk ordbok -
stek
stek, benämning på vissa knutar (se knut). -
samisk mat
samisk mat, det av äldre, traditionellt samiska näringsformer präglade kosthållet i Sápmi.
-
spansk mat
spansk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Spanien. -
kinesisk mat
kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.
-
köttbullar
köttbullar, maträtt av köttfärs.
-
sill
sill är samma fisk som strömming. -
tysk mat
tysk mat. Himmel und Erde, ’himmel och jord’, är sinnebilden för dagens tyska kök, raffinerat och bondskt (och även namnet på ett populärt äppel- och potatismos).
-
barbecue
barbecue, amerikansk benämning på en måltid som både tillagas och serveras utomhus.