1. system

    system, samling element som hänger samman med varandra så att de bildar en ordnad helhet (jämför struktur).
  2. tekniskt system

    tekniskt system, tekniska och andra komponenter i inbördes samverkan.

  3. ekonomiskt system

    ekonomiskt system, det nätverk av institutioner och regler (skrivna och oskrivna) som man använder för att inom en organisation (i vid mening) samordna knappa resurser.
  4. systematik

    systematik, inom biologin vetenskapen om organismernas släktskapsförhållanden samt deras systematiska ordnande, i vid mening vetenskapen om de processer och mönster, såväl utvecklingshistoriska som nutida, som berör organismernas mångfald, mångformighet och släktskap.
  5. systemteori

    systemteori, engelska general systems theory, teoretisk ansats att formulera generella lagar för system, oavsett om de är fysikaliska, biologiska eller sociala.
  6. HLA-system

    HLA-system (engelska human leukocyte antigen system), grupp (system) av glykoproteiner som finns på ytan av flertalet celler i människokroppen och som fungerar som antigener (vävnadsantigener, transplantationsantigener).
  7. periodiska systemet

    periodiska systemet är en tabell över alla grundämnen som finns.

  8. Systema naturae

    Systema naturae, ett av Linnés främsta arbeten, utgivet i Nederländerna 1735.
  9. systemisk lupus erythematosus

    systemisk lupus erythematosus, SLE, autoimmun reumatisk sjukdom som drabbar många organsystem (därav termen ”systemisk”).
  10. IT-system

    IT-system,  informationssystem, informationsteknik som utgörs av programvara, hårdvara samt dator- och telekommunikation.