1. tendera

    tendera är att bli mer och mer på ett visst sätt.
  2. tendera

    tende´ra verb ~de ~t ORDLED: tend-er-ar SUBST.: tenderande; tendens
    Svensk ordbok
  3. kvalitativ metod

    kvalitativ metod, inom samhällsvetenskaperna ett samlingsbegrepp för olika arbetssätt som förenas av att forskaren själv befinner sig i den sociala verklighet som analyseras, att datainsamling och analys sker samtidigt och i växelverkan, samt att forskaren söker fånga såväl människors handlingar som dessa handlingars innebörder.
  4. etnicitet

    etnicitet, identifikation med och känsla av tillhörighet till en etnisk grupp.

  5. jiddisch

    jiddisch, yiddish, ashkenaziska, germanskt språk, ett av huvudspråken för judar i förskingringen, vid sidan av bland annat ladino, hebreiska och arabiska, ett av de nationella minoritetsspråken i Sverige.

  6. Agatha Christie

    Christie, Dame Agatha, född Miller, född 15 september 1890, död 12 januari 1976, brittisk författare.
  7. könsroll

    könsroll, sammanfattande term för socialt och kulturellt betingade skillnader mellan könen vad avser beteende, värderingar, normer, föreställningar, resurser, makt och prestige.

  8. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  9. genetik

    genetik, ärftlighetslära, vetenskap som omfattar studiet av genomets (arvsmassans) uppbyggnad och funktion, uppkomst av förändringar av generna (arvsanlagen) samt biologisk variation.

  10. opinion

    opinion, sammanfattande benämning på en samling åsikter, attityder och värderingar.