1. tillaga

    tillaga [til`-] verb ~de ~t ORDLED: till--lag-ar SUBST.: tillagande, tillagning
    Svensk ordbok
  2. japansk mat

    japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.

  3. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  4. kosher

    kosher är ett ord inom judendomen för mat som man får äta och föremål som man får använda i religiösa sammanhang.
  5. lax

    lax är en fisk som finns i haven runt Sverige och även i övriga Nordatlanten.

  6. människan

    människan, Homo sapiens, art i däggdjursfamiljen hominider.
  7. prostetisk grupp

    prostetisk grupp, organisk grupp av icke-proteinnatur som är bunden till ett protein och har betydelse för proteinets funktion.
  8. fransk mat

    fransk mat är mat som man lagar enligt traditioner från Frankrike.

  9. kokbanan

    kokbanan, matbanan, mjölbanan, pisang, plantain, plantan, äkta pisang, Musa Kokbanan-Gruppen, odlade sorter med stärkelserika frukter som äts efter kokning eller rostning, främst i tropikerna.
  10. epitet

    epitet, bestämning till ett huvudord eller ett språkligt kärnled, apposition.