1. tonvikt

    to`nvikt subst. ~en ORDLED: ton--vikt-en
    Svensk ordbok
  2. hinduism

    hinduism, dominerande religion i Indien, den största i Sydasien och en av de stora världsreligionerna.

  3. samhällskunskap

    samhällskunskap, undervisningsämne i grund- och gymnasieskolan som är sammansatt av stoff och förklaringsfaktorer från de akademiska disciplinerna statsvetenskap, sociologi, nationalekonomi och kulturgeografi.
  4. befolkning

    befolkning, invånarna inom ett visst avgränsat område.

  5. kärlek

    kärlek beskrivs av de flesta människor som en varm och intensiv känsla av ömhet, omtänksamhet och känslomässig närhet som kan, men inte behöver, vara förknippad med sexuell åtrå.

  6. personlighetspsykologi

    personlighetspsykologi, gren av psykologin som är inriktad på att beskriva och förklara människors sätt att fungera i ett helhetsperspektiv, i motsats till områden som perception, kognition och motivation, vilka studerar delfunktioner hos individen.
  7. funktionalism

    funktionalism, en inriktning inom framför allt brittisk socialantropologi, europeisk etnologi och amerikansk sociologi som lägger tonvikten på analysen av de sociokulturella fenomenens funktion.
  8. skräcklitteratur

    skräcklitteratur, litteraturgenre.

  9. Carl XVI Gustaf

    Carl XVI Gustaf (Carl Gustaf Folke Hubertus), född 30 april 1946, svensk kung sedan 1973, son till arvprins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla; jämför släktartikel Bernadotte.

  10. slöjd

    slöjd, skolämne i grundskolan samt i vissa av gymnasieskolans program, t.ex. hantverksprogrammet.