1. utslagning

    u`tslagning subst. ~en ORDLED: ut--slag-ning-en
    Svensk ordbok
  2. marknadsekonomi

    marknadsekonomi, ekonomiskt system som förutsätter enskild äganderätt, privatägda företag samt rätt för producenter och konsumenter att fritt agera som säljare och köpare.
  3. välfärdsstat

    välfärdsstat, nationalstat där det offentliga ansvaret för medborgarnas välfärd är omfattande.
  4. Pearl Harbor

    Pearl Harbor, amerikansk flottbas på ön Oahu, Hawaii; högkvarter för USA:s stillahavsflotta och anfallsmål för japanska flygstyrkor 7 december 1941.
  5. valdeltagande

    valdeltagande, andel av de röstberättigade som deltar i ett allmänt val eller folkomröstning.

  6. datorspelsbranschen

    datorspelsbranschen, verksamhet inom datorspelsindustrin som utgörs av hårdvarutillverkare (konsolproducenter) och mjukvaruproducenter (spelproducenter).
  7. ekologi

    ekologi, vetenskapen om de levande varelsernas relationer till sin omvärld.
  8. Europarådets sociala stadga

    Europarådets sociala stadga, överenskommelse mellan Europarådets medlemsstater i syfte att främja det ekonomiska och sociala framåtskridandet och att höja levnadsstandarden i medlemsstaterna.
  9. neurotropa virus

    neurotropa virus, samlingsnamn för virus som har en speciell tendens att infektera nervvävnad.
  10. deformering

    deformering av den mänskliga kroppen förekommer i kulturer världen över, och etnografiska källor vittnar om otaliga sätt att omforma, stympa eller ärra olika kroppsdelar: att ändra huvudets form eller halsens längd, att snöra ihop midjan eller fötterna, att företa olika ingrepp på könsorganen, att åstadkomma ärr i ansiktet eller annorstädes på kroppen, att skära av en fingerled, att slå ut eller fila till tänder samt att sätta in pluggar med mera i läpparna eller öronen.