1. uttolka

    u`ttolka verb ~de ~t ORDLED: ut--tolk-ar SUBST.: uttolkande, uttolkning
    Svensk ordbok
  2. hermeneutik

    hermeneutik, läran om tolkning.
  3. islamisk kvinnosyn

    islamisk kvinnosyn. Frågan om kvinnosynen är starkt kontroversiell inom islam och någon enhetlighet står knappast att finna, varken i de religiösa källorna som historiska dokument eller i den religiösa tolkningstraditionen.

  4. Odysseus

    Odysseus, i berättelserna om det trojanska kriget kung av Ithaka, son till Laertes och Antikleia, make till Penelope och far till Telemachos.
  5. ayatolla

    ayatolla, ayatollah eller ayatullah, hederstitel för framstående islamisk dignitär inom shia (12-sekten) med både religiös och politisk betydelse.

  6. indoeuropéer

    indoeuropéer, samlingsbenämning på talare av indoeuropeiska språk i historisk tid, men även på förhistoriska populationer som använde mindre differentierat eller gemensamt indoeuropeiskt språk, rekonstruerat genom jämförande språkforskning.
  7. pragmatik

    pragmatik, inom språkvetenskap och språkfilosofi läran om språkets användning.
  8. kommunikationsmodell

    kommunikationsmodell, förenklad grafisk presentation av meningsskapande processer eller överföring av information mellan personer.

  9. Bob Dylan

    Dylan, Bob, född Robert Zimmerman 24 maj 1941, amerikansk musiker, en av rockmusikens viktigaste låtskrivare och mest karismatiska sångare, Nobelpristagare i litteratur 2016.

  10. disciplin

    disciplin, vetenskap(sgren), fackområde; ordning, lydnad, tukt.