1. vegetabilier

    vegetabilier, vegetabiliska livsmedel, samlingsbenämning på livsmedel som kommer från växtriket, till exempel spannmål, rotfrukter, ärtväxter och grönsaker.
  2. vegetabilier

    vegetabi´lier subst., plur. ORDLED: veget-abili-er
    Svensk ordbok
  3. vitaminer

    vitaminer, organiska föreningar som djur inklusive människa behöver och som måste tillföras genom födan eftersom de inte i tillräcklig mängd, eller inte alls, kan bildas i kroppen.

  4. björnar

    björnar, Ursidae, familj rovdjur med åtta nu levande arter: brunbjörn, isbjörn, svartbjörn, glasögonbjörn, malajbjörn, kragbjörn, läppbjörn och den något avvikande jättepanda; ibland förs även mindre panda (kattbjörn) till familjen.

  5. vegetarian

    vegetarian, person som äter enbart någon form av vegetarisk kost.
  6. neolitiska revolutionen

    neolitiska revolutionen, den i mänsklighetens historia viktiga övergången från fångst- och samlarekonomi till åkerbruk och boskapsskötsel.

  7. mjölksyrabakterier

    mjölksyrabakterier, samlingsnamn för icke sporbildande, grampositiva bakterier som kan jäsa olika sockerarter till mjölksyra.
  8. D-vitamin

    D-vitamin, kalciferol, fettlösligt vitamin som förekommer i två former, ergokalciferol (vitamin D 2) i vegetabilier, främst spannmål, och kolekalciferol (vitamin D 3) i animalieprodukter som fisk, kött och lever.
  9. B-vitaminer

    B-vitaminer, benämning på ett flertal vattenlösliga vitaminer som förekommer främst i spannmål och vegetabilier, men också i mjölk, kött och inälvsmat
  10. järv

    järv, Gulo gulo, art i familjen mårddjur.