1. återspegla

    å`terspegla verb ~de ~t ORDLED: åter--spegl-ar SUBST.: återspeglande, återspegling
    Svensk ordbok
  2. nationalism

    nationalism, tankesystem som utgår från att det finns en speciell grupp, nationen, med vissa karakteristika, att de med nationen förknippade värdena och intressena är viktigare än andra kollektiva värden och intressen och att förverkligandet av nationens intressen förutsätter största möjliga politiska oberoende.
  3. demografi

    demografi, befolkningslära, den vetenskap som ägnas studier av befolkningens storlek, sammansättning och geografiska fördelning, samt av förändringar i befolkningsstrukturen förorsakade av demografiska händelser.
  4. geografi

    geografi betecknar dels ett allmänt kunskapsområde, dels en vetenskaplig disciplin.
  5. Mose

    Mose, hebreiska Moshe, gammaltestamentlig folkledare och profet.
  6. språksociologi

    språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik, vetenskapsgren som utforskar förhållandet mellan språk och samhälle och språkanvändning som socialt beteende.

  7. Charles Dickens

    Dickens, Charles, född 7 februari 1812, död 9 juni 1870, brittisk författare.
  8. musik

    musik, kulturyttring som inte låter sig infångas under någon generellt accepterad, heltäckande definition; allmänt kan dock musik sägas bestå av vissa typer av organiserat ljud, men begreppet kan också inkludera omständigheterna kring musiken, dvs. musiklivet.
  9. Adam Smith

    Smith, Adam, döpt 5 juni 1723, död 17 juli 1790, brittisk (skotsk) filosof och nationalekonom, professor i logik vid universitetet i Glasgow 1751–52 och i moralfilosofi 1752–63, generalkommissarie vid tullverket för Skottland 1778–90.
  10. Blåkulla

    Blåkulla, Blåkullen, det i svensk, finlandssvensk och norsk folktro gängse namnet på det ställe dit häxorna far – vanligtvis vid påsk – för att begå häxsabbaten.