Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

margarin

margarin (franska margarine, bildning till grekiska maʹrgaron, margariʹtēs ’pärla’, på grund av färgen), fettemulsion, huvudsakligen av typen vatten i olja, som helt eller delvis innehåller annat fett än mjölkfett.

Förutom fett ingår en blandning av syrad skummjölk och vatten, som är finfördelad i fettet i form av små droppar. Margarin ska enligt livsmedelslagen innehålla A- och D-vitamin. Dessutom ingår koksalt och smakämnen av samma slag som i syrad grädde. För att vattendropparna ska förbli finfördelade innehåller margarin lecitin, som

Litteraturanvisning

Medverkande

Helmut Korp

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.