brunbjörn är en art i djurfamiljen björnar.

(7 av 7 ord)
Vill du få tillgång till hela artikeln?

Utseende

Brunbjörnen blir mellan 130 och 280 centimeter lång och väger 30–780 kilogram. Hanarna väger betydligt mer än

(17 av 121 ord)

Levnadssätt

Brunbjörnen är främst växtätare. Den äter bär, frukter, rötter och skott, men även insekter, fåglar, ägg och bara ibland stora däggdjur som rådjur och älg. I Sverige äter björnarna mest bär,

(30 av 213 ord)

Livsmiljö

Brunbjörnen är främst ett skogsdjur. men den rör sig i alla

(11 av 59 ord)

Källangivelse
Nationalencyklopedin, brunbjörn. http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/enkel/brunbjörn